lunes, 9 de marzo de 2015

Curs 2009-2010


Extraescolars
Básquet
Aquest curs estem realitzant força activitats, que donen continuïtat a la feina encetada ja fa un parell de cursos, com és el cas del Bàsquet. Amb la coordinació del Club de Bàsquet Nou Esplugues (www.cbnouesplugues.com), formem part de la lliga interescolar, amb tres equips! i moltes ganes d'aprendre i donar sentit als trofeus aconseguits el curs passat, quan vam guanyar en categoria premini masculí, tercers en categoria mini i cinquè lloc per al premini femení.
Els entrenaments són els dilluns i dimecres de 17h a 18h, i els divendres es juguen els partits de la Lliga Interescolar en la qual participen altres escoles d'Esplugues de Llobregat.
Teatre 
Al CEIP Matilde Orduña també fem teatre, i en tenim dos grups: un de petits de P4, P5 i 1r que fa el taller els dimecres de 17h a 18h; i un de "grans" de 2n, 3r i 4t que el fan els dijous, també de 17h a 18h. Comptem amb el professorat de la "Companyia Nocturna" (www.companyianocturna.com) que amb una professionalitat i un bagatge indubtables, fan que els nostres nens i nenes gaudeixin de ser algú altre durant una estoneta un cop per setmana. A més, a final de curs gaudim d'una, què dic: una no, DUES representacions! Aquí en teniu una mostra de la representació del grup de nens de 1r, 2n i 3r del curs passat: "El bosc encantat". En breu us mostrarem l'obra "La màquina de la son" que van representar els petits de P4 i P5 el curs passat!

Taller Multi-Activitat

Aquesta és una activitat nova que comprèn un ampli ventall de disciplines: plàstica, manualitats, cuina, jocs de taula, etc. Està oberta des de P3 fins a 6è i de que tot funcioni com una seda se n'encarrega l'associació "Pegasus", amb la qual treballem des de fa uns quants anys.

Balls i Aerobic Infantil

Una de les activitats estrella d'aquest curs (serà l'efecte "Fama"?). Plantejada per a nens i nenes de 2n a 6è, ha entrat amb força a la nostra graella de possibilitats. Amb la destresa i bon ritme de la Yolanda i l'Ernesto de l'Associació "Pegasus", els nostres alumnes s'ho estan passant d'allò més bé, mentre fan exercici extra.

Acollida Matinal i Ludoteca
Aquestes activitats són de caràcter necessari per l'escola, i així ha estat reconegut l'escola des de fa un parell de cursos. Se n'encarrega l'Associació Pegasus, amb la direcció de Maribel, molt coneguda de tots els alumnes.

L'ACOLLIDA es desenvolupa de 8 a 9 del matí i ella mateixa se n'encarrega d'acompanyar els nens i nenes fins les seves tutores per començar la jornada escolar. Aquí els nens i nenes poden esmorzar, jugar i llegir una estoneta abans de començar les classes.
La LUDOTECA és un espai d'acollida de 5 a 6 de la tarda que dóna solucions a aquells pares que no poden arribar a l'escola a l'hora d'acabar les classes. Durant una hora els nens poden berenar, fer deures, o simplement jugar o llegir.

Si en cap moment us trobeu en la necessitat de fer servir aquests dos espais, només heu de contactar amb Maribel o bé busqueu algú de l'Ampa. En cas que no conegueu ningú, pregunteu al corserge Paco, ja que ell coneix a tothom!

Aerobic per a mares (i pares)
Ja fa tres anys que vam començar a saltar i posar-nos en forma, i ens ho passem d'allò més bé! Encara queden places lliures per aquella (i aquell) que vulgui fer una mica d'exercici i riure encara més. Amb la batuta magistral de l'Ernesto de l' "Associació Pegasus" suem la samarreta dos cops per setmana, dimarts i dijous de 15:30 a 16:45. Comptem a més amb l'espai del gimnàs de l'escola d'adults "Eugeni d'Ors" que ens proporciona l'entorn ideal.

Concerts de Nadal
Aquest any els concerts de Nadal seran els dies 16 i 17 de desembre, a les 15:45. El dimecres dia 16 actuaran els nens del cicle mitjà i superior (3r, 4t, 5è i 6è) i el dijous dia 17 actuaran els nens d'educació infantil i cicle inicial (P3, P4, P5, 1r i 2n).
Us recordem la importancia de no entrar i sortir durant el desenvolupament de les actuacions, ja que interrompen la dinàmica i desconcentren els nens. Des de l'escola us faran arribar un programa amb els temes que s'interpretaran en els concerts.

Un cop acabada l'actuació, i mentre esperem que els nostres fills acabin la jornada, des de l'Ampa us oferim uns dolços de Nadal (Mantegades i Turrons) que tant ens agraden a tots.

Parada de llibres del dia de Sant Jordi


Fa molts anys que l'escola celebra amb un festival de danses populars el dia de Sant Jordi. I des de l'Ampa ens afegim a la festa amb una parada per vendre llibres amb un 15% descompte a totes les famílies de l'escola. Llibre infantil, juvenil i també d'adults per als pares i personal de l'escola.


Sopar de Mares, Pares i Alumnes

Val a dir que també poden venir avis, àvies, tiets, tietes, bé, qualsevol membre de la família d'un alumne o alumna. El sopar té lloc a l'àrea de porxos dels patis, i mentre els grans sopem, els nens i nenes tenen la possibilitat de jugar a les pistes i també poden ballar a la discoteca mòbil habilitada a la zona de grades. És un sopar de germanor, on tothom parla amb tothom, tot i que generalment s'organitza per classes. El menjar i el beure el porten les famílies, cadascú el seu, o bé es posen d'acord i cadascu porta una cosa i tot es comparteix. La discoteca mòbil, les Coques de Sant Joan i el Cava corren per compte de l'Ampa. La diversió és cosa de tots!

Festa de l'Escuma i Berenar de final de curs

Aquesta és una activitat exclusivament per als nens i nenes! Una de les coses que més agraden als nens és jugar amb escuma en grans quantitats, així dons fem venir un canó i un equip de música, es posen el banyador i ....endavant! Des de l'Ampa preparem molts entrepans i comprem begudes, perque els nens puguin berenar i passar-s'ho xupi quan només queden dos o tres dies de cole!

No hay comentarios:

Publicar un comentario