lunes, 9 de marzo de 2015

Curs 2014-2015

Festa fi de curs

Va arribar el final d'aquest .Tanquem l'any escolar amb una divertida berenar i festa de l'escuma. 
¡ Ens veiem al setembre !













































Sopar de pares i mares

 Com cada any , celebrem el sopar de pares i mares. Aquest any , es van concedir premis i diploma als plats triats per cada curs . No va faltar la música i el bon ambient per gaudir d'una nit d'estiu i la proximitat de la fi de curs 2014-2015



































¡Anem de colonies!

Les colònies sòn unes estades educatives per infants i joves en les quals mestres i monitors reaitzan educació no formúl a través de activitats lúdiques. Els nostres fills gaudiran de 2 dies a l'aire lliure i el bon temps a Caldes d'Estrac.






¡S'apropa el fi de curs 2015 !

A partir del proper 8 de juny començarà la jornada intensiva en el col·legi. Des de l'AMPA volem oferir a les famílies la possibilitat d'apuntar als vostres fills a la ludoteca o a básquet durant aquest període. Per a més informació comunicar-se directament amb els encarregats de les activitats. (Marta i Luis).





¡ Celebrem Sant Jordi !

Fa molts anys que l'escola celebra amb un festival de danses populars el dia de Sant Jordi. I aquest any, des de l'Ampa ens afegim a la festa amb una parada per vendre llapis  amb forma de rosa,penjolls,anells,arracades, clauers i per descomptat,  llibres nous i també de segona má, donats per les famílies de l'escola. 












Un nen de 5è representa Esplugues al Consell Nacional dels Infants


El passat 20 de noviembre es va constituir el primer Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) ,òrgan en què el Consell d'Infants d'Esplugues està representat per José Armando Torres Ramos (alumne de 5è de l'Escola Matilde Orduña) i Laia Gràcia González (de 5èB de l'Escola Isidre Marti). El Consell Nacional està integrat per dos representants dels diferents consells d'infants locals de tot Catalunya. A Esplugues, sis nens i nenes es van presentar como a voluntaris per participar-hi i, per sorteig, van ser escollits els dos representants que van assistir a la presentació oficial d'aquest òrgan el 21 de març, a la Casa del Mar de Barcelona.

¡ Sisé reviu l'hort!


Aquest any els mestres de, "Matilde Orduña" van voler que els nens i nenes de sisè tornessin a reviure l'hort, ja que el senyor Rogelio s'ha jubilat. Els nens de sisè , la seva mestra Pilar i el conserge de l'escola, Carlos, vam començar a planificar com fariem la reforma.  
Primer vam fer un plànol amb les diferents parts de l`hort i agafan la mesura, el vam dibuixar a escala. Desprès vam marcar les parts on anirien les fustes que servirien per desprès poder plantar. Mica, en mica, cada any, els nens i nenes de sisè milloraran l'hort.
























¡ Carnestoltes a Esplugues ! 


Aquest any, el col·legi va participar a la rua de carnestoltes organitzada per l'Ajuntament de Esplugues i els nens i nenes es van convertir en  pirates del "Matilde Orduña" per un dia.












¡En Paco es jubila!

El senyor Paco, el conserge es jubila després de més 20 anys treballant a la nostra escola. Al costat de la seva dona, la María, la cap de cuina, han dedicat els seus anys a treballar en  l' escola "Matilde Orduña". Durant els concerts de nadal, se li va rendir un petit homenatge i en nom de tots els membres del l' Ampa, se li va regalar un rellotge.









Concerts de Nadal 2014

Aquest Nadal la nostra escola "Matilde Orduña" , ha prepat un seguit d'actuacions.  El primer dia actuaran els nens del cicle mitjà i superior (3r, 4t, 5è i 6è) i el dia següent actuaran els nens d'educació infantil i cicle inicial (P3, P4, P5, 1r i 2n).
Us recordem la importancia de no entrar i sortir durant el desenvolupament de les actuacions, ja que interrompen la dinàmica i desconcentren els nens. Des de l'escola us faran arribar un programa amb els temes que s'interpretaran en els concerts.

Un cop acabada l'actuació, i mentre esperem que els nostres fills acabin la jornada, des de l'Ampa us oferim uns dolços de Nadal (Mantegades i Turrons) que tant ens agraden a tots.







Assemblea General 




Extraescolars

Què pretenem?
Oferir activitats extraescolars per tal que les famílies puguin compaginar la vida laboral i familiar.
Què fem?
Gestionem la totalitat de les tasques “logístiques” quotidianes; per tant, és la que fa possible que els nostres fills i filles puguin entrar a l’escola des d’una hora abans cada matí i sortir-ne una hora més tard cada tarda.
Com ho fem?
Organitzem i fem el seguiment de les activitats que realitzen els nens/es durant tot el curs fora de l’horari escolar (amb l’excepció del servei de menjador).

ACOLLIDA MATÍ   
En acollida cada dia es realitza una activitat diferent per fer més amena l’espera.  De dilluns a divendres de 08:00 a 09:00 . Coordinadors: Luis y Ernesto.



BALL MODERN
Molt abans d’aprendre a parlar els nens es mouen expressant a través del cos les seves emocions, pors, alegries i angoixes. És un element innat de tots nosaltres. És important oferir espais perquè els nens i nenes puguin coneixes, explorar i desenvolupar les seves possibilitats de moviment. Sentir-se segurs amb el seu cos mentre treballen la imaginació i la creativitat. 

En la dansa de manera implícita es treballen valors com l’auto-disciplina, el respecte i la col·laboració. Un tipus d’activitat física-motriu, on s’estimula molt la motricitat (saltar, córrer, arrossegar-se, rodar, girar, etc) que aniran augmentant la seva complexitat en funció dels aprenentatges dels nens i nenes i les seves edats. Una tasca essencial de la dansa creativa és la de crear una producció d’imatges i fer-la esclatar en moviments, exercitant la imaginació, donant la possibilitat d’associar-les lliurement. Un joc creatiu. 

Horari:  Dijous de 1630 fins a 17:30 h.Monitora: Denise




LUDOTECA
 De dilluns a divendres  A les 16.30 i fins a les 17.30 h . La ludoteca  és un espai on els infants tenen la possibilitat de compartir el seu lleure, un espai de relació amb una finalitat creativa, socioeducativa, cívica, cultural i inclusiva. Però sobre tot és un espai de JOC. La metodologia es centra en l’activitat i el grup. Els nens, en diferents grups d’edat i amb l’ajuda d’un animador a cada grup, juguen i aprenen jocs de sempre i nous tot i establint relació amb altres infants. A la ludoteca  podreu trobar jocs i joguines per a tots: joc de moviment; joc simbòlic; joc de taula i construcció; joc tecnològics: aquells jocs en els que les noves tecnologies ens ofereixen tot el seu potencial. Monitors: Luis y Ernesto.

FUTBOL 
Des de Nou Esplugues s’ofereix la possibilitat d’aprendre futbol perseguint un objectiu lúdic i didàctic per als nens i les nenes..Horari: Dilluns i dimecres de 16:30 fins 18:00 H. Monitors: Emiliano Ponce i Elia.
Tambè es realitza lliga escolar els divendres amb els centres d'Esplugues.. Consulteu horaris dels partits de la Federació en el cuadre adjunt.





BASQUET
S’ofereix també la possibilitat d’aprendre bàsquet a l’escola. És una activitat que té lloc dos dies a la setmana, en la qual s’intenta que els nens i les nenes aprenguin les nocions més bàsiques del bàsquet i per tant les habilitats motrius bàsiques per a poder desenvolupar-se amb èxit dins el món del bàsquet i de l’esport en general .Horari: Dimarts i dijous de 16:30 fins 18:00 h.

CERÁMICA:
Objetius de la activitat: 
Fomentar en els nens i nenes el gust per modelar,contruir i transformar el fang. Coneixement bàsic de les tècniques de ceràmica i decoració,  aplicació d'engalbes i esmalts a pinzell i en banys,incisions,etc
.

AULA DE ESTUDI
Les aulas estan pensades per a oferir un espai idoni per els nens/es d'Educació Primária, per tal que puguin repassar,fer deures, resoldre doubte.  Monitors:Esplai Pubilla Cases
Horari: Dilluns a divendres de 16:30 fins a 17:30 h


No hay comentarios:

Publicar un comentario